Megéri várni az elsővel?

“Úgy tűnik, aki igazán tartós, boldog kapcsolatot akar, jobban teszi, ha az első együttléttel megvárja a boldogító igent. (A házasságig őrizd magad!)
Ma már meglehetősen ódivatúnak tűnik, ha valaki csak a házasságkötés után kezd el nemi életet élni. Pedig tudományos vizsgálatok igazolják, hogy az jár jobban, aki türelmes: minőségibb, tartósabb és teljesebb párkapcsolatot tudhat magáénak ugyanis, aki így tesz. Legalábbis egy 2035 házasságban élővel kitöltetett teszt alapján kutatók most ezt állapították meg.
A válaszokból az derült ki, hogy a várakozás nemcsak a párkapcsolat minőségére, de a szexuális együttlétekre is kedvező hatást gyakorolt. Dean Busby, a kutatás vezetője elmondta, az eredmények azt mutatják, hogy azok akik várnak, minden téren jobbnak értékelték a kapcsolatukat, mint azok, akik a boldogító igen előtt lefeküdtek egymással. A szakértők szerint ennek hátterében az áll, hogy ily módon a felek megtanulták kezelni és megbeszélni a problémákat, ahelyett, hogy a feszültségeiket szexszel vezették volna le.”
TERMÉSZETESEN a keresztények más szempontok miatt is várnak!

Hozzászólás írása: